villains have a vision for the world.

heroes don't, their only goal is to stop the villains from reaching theirs
üdv itt
kedves vándor lélek
Ebben a pillanatban egy olyan szerepjátékos felületre léptél, mely kimondottan a DC univerzummal és annak karaktereivel foglalkozik.  Az elmúlt évek folyamán nem csak, hogy a képregények szerelmeseivel ismertették és szerettették meg az újabbnál újabb szuperhősöket, avagy azok gonosztevőit, hanem egyenest elhozták mindannyiunkhoz az otthonunkba azzal, hogy a képernyőre vetítették az adaptációikat. oldalunk alapjául veszi a flash, arrow, supergirl és a legends of tomorrow sorozatokat, amelyek mondhatni egymásból virágoztak ki, hiszen a kezdetekkor még számunkra is csak az első kettő jelentette az alapforrást. emellett a filmes világot is igyekszünk a sorozattal összeolvasztani még akkor is, ha jelen álláspont szerint két különböző univerzumban helyezkednek el. akkor se félj, ha a képregény vonalát követnéd szívesebben, hiszen mindenre megadatik a lehetőség, ha egyszer csatlakozol a családias kis csapatunkhoz. multiuniverzumunk rengeteg dolog megvalósítására kínál számodra lehetőséget, akár más sorozatokból merített ötletmorzsa is megvalósítható ezáltal. ám, ha átlagos emberi életbe bújnál ki nagy rajongással és odaadással követi a városok szuperhőseit vagy akár gonoszait, akkor bizony itt a helyed! csatlakozz hozzánk egy képregénybeli szereplővel, valakinek a hőn áhítatot keresettjével, vagy esetleg egy teljesen saját karakterrel. egy biztos, mi várunk rád!
OLDAL ALAPÍTÁSA:
2015. MÁRCIUS 01.
jelentkezz be
a karatkered már hiányol
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
❖ Elfelejtettem a jelszavam!
üzenj bátran
ígérjük nem falunk fel
erre járunk
ki van itt?
Jelenleg 15 felhasználó van itt :: 4 regisztrált, 0 rejtett és 11 vendég :: 1 Bot

Caitlin Snow, Claire Adams, Lois Lane, Thea Queen

A legtöbb felhasználó (72 fő) Vas. Ápr. 30, 2017 9:05 pm-kor volt itt.
új üzenetek
irományaink gyűjteménye
avatar foglaló
Bruce Wayne
pötyögte
Today at 10:51 am
Munkaügyi Központ
Bruce Wayne
pötyögte
Today at 10:51 am
Elkészültem a karakterlapommal!
Bruce Wayne
pötyögte
Yesterday at 4:42 pm
Megfigyelõ
Felicity Smoak
pötyögte
Pént. Okt. 20, 2017 6:46 pm
Central City - Leonard Snart & Mick Rory
Mick Rory
pötyögte
Pént. Okt. 20, 2017 1:51 pm
Tetõ
Nayeli Marlowe
pötyögte
Csüt. Okt. 19, 2017 9:45 pm
Dommiel
Dommiel
pötyögte
Csüt. Okt. 19, 2017 8:19 pm
Starbucks
Phoebe Adams
pötyögte
Szer. Okt. 18, 2017 10:27 pm
az oscaraink
legjobbaklegjobbjai
• A nyár noi canon karaktere •
black siren
laurel lance

• A nyár férfi canon karaktere •
leonard snart
captain cold

• A nyár noi saját karakterei •
heily hellfire
little kryptonian

• A nyár férfi saját karaktere •
sean weston
the experimenter

• A nyár elotörténete •
claire adams
big sister

• A nyár keresett karaktere •
astrid faye rhodes
broken one

• A nyár párja •
sean weston
gwen summers

Share|
Csoportleírások
eme téma címe
it's where my demons hide

avatar
Admin
dc universe
kereslek :
⊱ everybody
tartózkodási hely :
⊱ everywhere
foglalkozás, hobbi :
⊱ this page
karakter arca :
⊱ faceless
heroes vs villains
Felhasználó profiljának megtekintésecsoportleírások
which color is really yours?

❖ dc universe ❖

Oldalunk csoportjai között könnyedén lehetnek átfedések, amely alapján egy karakter két csoportba is besorolható lenne. Erre ott van például Superman, aki lehetne az alien csoport tagja, hiszen másik bolygóról érkezett, másutt született, de őt a hero csoportba soroljuk, hiszen úgy érezzük az ő karaktere inkább ebbe a csoportba sorolható be. Ugyanígy egy citizen, milliárdos igazságosztó is inkább a vigilante csoportba fog bekerülni. Ha nem tudnád eldönteni, hogy te az alábbi csoportok közül melyikbe is tartozol bele igazán, nyugodtan fordulj a vezetőséghez.

❖ alien❖
Ebbe a csoportba soroljuk azokat, akik nem a föld bolygón születtek, nem emberek úgymond. Ilyenek például Mon-el és J'onn J'onzz. Az, hogyha valaki más úgynevezett "földről" azaz multiuniverzumból érkezett őket ugyanúgy soroljuk be, mint az úgynevezett fő, egyes számú földön lévő karaktereket. Csak akkor kerülnek ebbe a csoportba, ha abban az univerzumban ők más bolygóról származnak.

❖ anti-hero ❖
Ide soroljuk azokat a karaktereket, akik valamilyen szinten segítenek a bajbajutottakon, vagy magán a városon, ahol tartózkodnak, de nem érzik úgy, hogy a törvények rájuk is vonatkoznak. Előfordul bizonyos esetekben, hogy életeket is kiontanak, de akkor az ő szemszögükből nézve helyesen cselekszenek. Eme karakterek kedvük szerint, lopnak és csalnak nem érzik úgy, hogy tartoznának bármivel is a világnak.

❖ citizen ❖
Talán az egyik legbővebb megfogalmazású csoportunk. Rengeteg rétege van egyenest a cukrásztól kezdve a tűzoltókon keresztül az építészig. Mondhatni az átlagemberek, akik a város életében nap, mint nap kiveszik a részüket, de nem csak az egyszerű embereket soroljuk ide, hanem azokat is, akik dúskálnak a pénzben, hiszen nem számít, hogy mekkora szám szerepel a bankszámlájukon ugyanúgy városlakókként, polgárokként élik az életüket még akkor is, ha esetlegesen nagyobb befolyással rendelkeznek.

❖ criminal ❖

A bűnözök, akik lopnak, csalnak vagy esetlegesen gyilkolnak is a céljuk elérésének érdekében. Legtöbbjük már körözés alatt áll. Van, aki az önmaga élvezetéért lop, de olyan is előfordul, aki a saját családjának az érdekéért követi el a büntetett. Ide tartoznak a maffia emberei, aki valamilyen sötét szervezetet vezet avagy az alvilág minimális résztvevője. Természetesen, akiket ide sorolunk nem akarnak világuralomra törni, nincsenek városokat meghódító törekvésük, önmagukért élnek. A saját életüket akarják úgy irányítani, ahogyan ők szeretnék. Önmaguk kis birodalmát akarják kiépíteni, amely nem terjed ki az egész városra, avagy világra. A sorozatgyilkosok legtöbbjét is ide soroljuk, hiszen ők általában csak arra törekszenek, hogy valamilyen szinten híresek lehessenek, vagy általában egy megfoghatatlan kényszer vezeti őket az öldöklésre.

❖ doctor ❖
Mindenhol szükség van az egészségügyben jártas személyekre, akik képesek összevarrni egy sebet, vagy eltávolítani valakiből egy golyót, amit nem éppen hajókázásban sikerült szereznie. Mind a fizikai és lelki egészséggel foglalkozó karaktereket ide soroljuk. A sebészektől kezdve a tudósokig ide tesszük az embereket mondhatni, aki valamilyen ponton doktori diplomát szerzett a karaktere életében az ebbe a csoportba sorolható.

❖ government ❖

A kormány embereit soroljuk ide, akik valamilyen módon a kormány szolgálatában állnak. Lehetnek ezek tagjai egy kormány által irányított titkos szervezetnek, ugyanakkor ide sorolhatóak azok is, akik aktív szolgálatot teljesítenek a tengerészgyalogságban, a katonaságban, esetlegesen a terrorelhárítással foglalkoznak. Ugyanakkor a további állami szervek alkalmazottjai, mint például a bírok, szintén ebbe a csoportba sorolhatóak be.
Akiket még ide sorolunk azok a rendőrség tagjai.
A városok hivatásos védelmezői, akik mindent megtesznek azért, hogy biztonságban tudják a lakosokat. Az életük mindennapos veszélyben van, de ez egyáltalán nem hátráltatja őket. Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk azt a tényt, hogy ők is emberből vannak és néhányuk könnyedén megfizethető, hogy szemet hunyjon néhány dolog, vagy a háttérből akadályozza a rendőrség munkáját annak érdekében, hogy egy bizonyos bűnöző ne kerülhessen a rács mögé.

❖ hero ❖
Ide soroljuk azokat a személyeket, akikre úgy tekint a világ, mint az ő védelmezőjükre. Eme karakterek rendelkezhetnek különleges képességekkel, de lehetnek egyszerű emberek is. Bármire képesek a szeretett városukért és együtt működnek a rendőrséggel. Természetesen a világban vannak szkeptikusok velük szemben és mindig is lesznek azonban kénytelenek azt elismerni, hogy ténylegesen jobbá teszik a világot. Ők sem tökéletesek, ezért hibázhatnak viszont az Ő esetükben ezt sokkal nagyobb vízhangot ad magának. Egy hiba után könnyedén elveszíthetik a világ bizalmát, de erőfeszítések árán visszanyerhetik azt.

❖ vigilante ❖
Öntörvényű igazságosztók. A világ bármely pontján előfordulhatnak. Általában kifejezetten egy városhoz kötődnek, de az is lehetséges, hogy különböző városok között vándoroljanak. Maszk mögé bújva küzdenek az igazságért, ahol a törvény láthatóan nem elegendő. A saját, személyes kódexüknek igyekszenek megfelelni és határozottan helyet foglalnak az igazság mellet. Mondhatni a saját kezükbe veszik az irányítást, hiszen a törvényt könnyedén átverheti valaki, de őket már nehezebb megtéveszteni.

❖ villain ❖
Ide soroljuk azokat a bűnözőket, akik minden elvet megvetve törnek világuralomra és nem számít nekik, hogy mennyi hullát hagynak maguk mögött. Ők már többek egyszerű bűnözőknél, hiszen a város kinevezett hősei ellen harcolnak és egyetlen egy cél lebeg a szemük előtt, amely nem más, mint a világuralom avagy a saját elképzelésüknek a megvalósítása. Többnyire megvan a maguk elképzelése arról, hogy milyennek kellene lennie a világnak és ezt próbálják megvalósítani.

❖ metahuman ❖

A metahumánok, vagy röviden meták, olyan emberek, akiknek valamiféle természetfeletti, nem emberi képességük vagy erejük van. Emberből metahumánná úgy válhat valaki, hogy hatással van rá valamilyen kísérleti, tudományos (pl. a részecskegyorsító robbanása a S.T.A.R. Laborban) vagy természeti erő (pl. a meteoreső), aminek hatására mutálódik az illető DNS-e. Az újonnan kialakult képesség általában valahogyan kapcsolatban áll az adott alany személyiségével, vagy pedig köze van az átváltozás körülményeihez. Ennek hála nincs két teljesen megegyező képesség. Ritkábban, de megtörténhet, hogy valaki már metaként születik, például ha már magzati formában érte valamilyen külső hatás, vagy a szüleitől örökölte a gént.
A csoporton belül megkülönböztetünk három rangot:
1. Metahumans – Ők azok az emberek, akik a részecskegyorsító négy évvel ezelőtti robbanásának hatását érezhetik. A képességeik kialakulása, kitapasztalása lehetett azonnali, vagy folyamatos, tehát elképzelhető, hogy még csak most ismerkednek az erejükkel, vagy teljesen még ki sem forrott a dolog, és szükség van valamilyen löketre ehhez. Lényeges tehát kiemelni, hogy az ide sorolandók pár évvel ezelőttig még nem rendelkezhettek a képességükkel, és Central City-ben tartózkodtak a robbanáskor.
2. Meteorfreaks – Elsősorban azok a meták sorolhatóak ide, akik Smallville vagy Metropolis területén voltak a 33 évvel ezelőtti meteorhullás idején, vagy azon a területen nőttek fel, ezáltal valahogy a zöld meteorkő állandó, vagy közvetlen hatásának voltak kitéve, vagy pedig a meteorkővel végzett kísérletek áldozataivá váltak. Meteor-fertőzöttnek is nevezik őket, esetleg meteorszörnyeknek, és fontos megjegyezni, hogy azok a metahumánok, akik így kapták képességüket, gyakran válnak idővel közveszélyessé, őrültté, megbomlik az elméjük. Kivételek persze vannak.
A Smallville-re hulló meteorzáporon kívül egy hasonló jelentőségű eseményről tudunk, ami évezredekkel ezelőtt történt Egyiptom területén. (Hawkman, Hawkgirl és Vandal Savage története).
3. M.E.G. metas – Vagyis olyan metahumánok, akiket az egyre növekvő, magának teret foglaló csoport, a Metahumánokkal Kísérletező Csoport (Metahuman Experimenter Group, vagy röviden M.E.G.) tagjai változtattak át. A csoportról bővebben a Staff keresettjeinél is olvashattok, ám amit fontos tudni: egy illegális csoportról van szó, őrült tudósok és önjelölt igazságosztók gyülekezete, akik önkényesen fognak el (nem okvetlenül csak) veszélyesnek ítélt metákat, kísérleteznek rajtuk, megfosztják őket a képességeiktől, illetve átruházzák azokat a saját embereikre.

Mielőtt eldöntenéd a karaktered személyiségét és a hozzá tartozó, kapcsolódó erőt mindenképpen nézz be a képesség foglalóba, hogy meggyőződj róla, hogy az elképzelésed még szabadon megalkotható.

❖ demon ❖
A démonok a Pokol nagy erejű teremtményei, illetve szolgálói, akik hajlamosak a gonoszságra, a kegyetlenségre, és szomjazzák az emberi bűnt, kétségbeesést gyarlóságot. Az ő első számú feladatuk az elkárhozott lelkek kínzása, illetve Lucifer szolgálása, parancsainak követése. Az alapján, hogy miként vált valakiből démon, megkülönböztethetjük a bukott angyalokat, amelyek gyakran a legerősebbek közé tartoznak, illetve a helionokat, avagy a Pokolban született démonokat. Az utóbbiak a hatalmuk és befolyásuk szerint a következőképpen rangsorolhatóak:
• Nemesség
• Magas rangú démonok
• Démonlordok
• Alacsonyabb rangú démonok

Újjászületett démonoknak nevezzük azokat, akik valaha emberek (vagy egyéb emberi lények) voltak, és hosszas kínzatás után végül maguk is az Alvilág szolgálóivá lettek. Mivel ez az átalakulás szintén a Pokolban történik, így őket is a helionok sorába soroljuk, ám belőlük leginkább csak alacsonyabb rangú démon válhat.

Általános démoni képességek:
• halhatatlanság
• emberfeletti erő
• emberfeletti gyorsaság
• telekinézis, tehát tárgyak mozgatása elmével
• kronokinézis – az angyalok képesek lelassítani az időt, ám ez nem hat a démonokra

A magasabb rangú démonok képesek lehetnek még:
• megérezni az emberi kétségbeesést (már nagyobb távolságból is képesek azt meghallani, illetve vannak, akik úgy érzékelik, mint egy szagot, akár az éget haj illatát)
• érzékelni a természetfelettit
• halandók átmeneti megszállására


Gyengeségeik:
• Érzékenyek a kereszténység által kreált és megszentelt fegyverekre és eszközökre, mint a feszület, a szenteltvíz és a különféle talizmánok, gyengíthetőek, vagy sebezhetőek általuk. Továbbá hatásos ellenük az ördögűzés is.
• A démonok nemigen bírják a nagy hideget, ez a gyengeség pedig szintén akár fegyverként is használható ellenük.
• Mágia – Nem csak teológiai tudással, hanem megfelelő varázserővel és képességekkel is szembe lehet szállni velük, gyengíteni, elűzni, vagy bezárni őket.
• Vasból készült fegyverekkel szintén lehet nehezebben gyógyuló sérüléseket okozni nekik.

Fontos még tudni, hogy a démonoknak nincs lelke. Ha meghalnak, örökre elpusztulnak. A megfelelő módszerekkel vissza lehet őket űzni a Pokolba, de lényeges tudni azt is, hogy a Pokol és a Föld között nem egyszerű az átjárás, se oda, se vissza. Főleg a kiszabadulás nehéz, már-már lehetetlen, még maga Lucifer számára is.
A démonok valódi alakja ijesztő, mint a rothadó, vagy megégett bőr látványa, de mindenféle nehézség nélkül képesek azt elrejtené, és szépnek láttatni magukat.

❖ angel ❖
Az angyalok a Mindenható által teremtett, és az ő szolgálatában álló, nagy hatalmú lények. Bár az első és legerősebb angyalokról azt mondják, hogy ők az Isten, vagyis az Atya, és az ő kedvese, az Istennő, tehát az Anya közös gyermekei, az ő „találkozásukból” jöttek létre az ősrobbanáskor. (Az Istennő, miután évezredeket töltött a Pokolba száműzve, majd kiszabadult, és rövid ideig emberi testben élt, végül egy másik, még üres univerzumba költözött, ahol saját világot teremthet.)
A hiedelmekkel ellentétben az angyalok nem élnek teljes harmóniában, már a kezdet kezdete óta gyakori közöttük is a vita és a rivalizálás, időként valós összecsapások is. Bár arra teremtődtek, hogy az Urat szolgálják, van saját akaratuk, és akadnak, akik szembe fordulnak vele, fellázadnak, megkérdőjelezik a hatalmát vagy a szándékait. Az angyalok történetében két nagy háború volt, melyeket így is neveznek, az Első és a Második Nagy Háború. Az előbbi Lucifer, az utóbbi pedig Asmodel kerub lázadása miatt tört ki. Azok az angyalok, akik nem térnek meg időben, először erejüket vesztik, elhullajtják tollaikat, és amennyiben nem teszik jóvá a vétkeiket, bukott angyalokból lett démonná válnak. Az angyalok csupán kétféleképpen hagyhatják el a Mennyeket: Isten száműzte őket, vagy feladattal látta el őket, melyet a Földön kell teljesíteniük. Visszajutni is csak abban az esetben képesek, ha teljesítették a dolgukat, és Isten bebocsájtását elnyerik, vagy visszaparancsolja őket.

Az angyalok nagy többsége egy katonai egységbe tömörül, melyet Pax Dei néven is emlegetnek, avagy Isten Angyali Serege. Ezen belül négy nagyobb alegységet különböztetünk meg:
-Emberi egység
-Bika egység
-Oroszlán egység
-Sas egység
Minden egységnek van egy-egy legfőbb vezetője, egy angyalvezér, ők a Kerubok Alfa Zászlóaljából kerülnek ki.

A mennyei hierarchia:
-Mindenek felett Isten, a teremtő áll
-Isteni Lelkek (Isten megtestesüléseinek vagy megnyilvánulásainak is nevezhetnénk őket), az ismertebbek: Eclipso (a harag), Radiant (a kegyelem), Spectre (a bosszú)
-Arkangyalok: Mihály, Gábriel és a többiek
-Angyalvezérek (néha angyalkirályoknak is nevezik őket), katonai vezetők
-Kerubok (Isten hírvivői)
-A Pax Dei katonái
-Őrzők (mint a Mennyek és a Purgatórium kapujának, és különböző szintjeinek őrzői)
-Őrangyalok
-Rang nélküli angyalok

Angyali képességek:
-Repülés – Az angyaloknak hatalmas szárnyaik vannak, mely túlvilági fényt áraszthat magából, de képesek azt elrejteni. A szárnyak színe az angyal egyéniségétől függően lehet fehér, fekete, barna, szürke, és ezeknek a különféle árnyalatai. Egyes esetekben ez meg is változhat.
-Halhatatlanság
-Természetfeletti képességek: nagy erő, gyorsaság, gyors reflexek
-Sebezhetetlenség – nem teljesen elpusztíthatatlanok, ám a legtöbb emberi fegyverrel még csak megkarcolni sem lehet őket
-Kronokinézis – az idő megállításának, lelassításának képessége
-Telekinézis – tárgyak mozgatása elmével
-Gyógyítás – halandók sebeinek, betegségeinek esetén
-Feltámasztás – csak nem rég (percekkel, legfeljebb órákkal korábban) elhunyt halandók esetében lehetséges
-Az emberi elme befolyásolása – az erre fogékonyabbakat az erősebb angyalok, főképp az arkangyalok képesek őszinteségre bírni, hogy elmondják legmélyebb vágyaikat, titkaikat.

Gyengeségek:
-Isteni erővel felruházott eszközök és fegyverek (mint a Lángoló Kard)
-Démonok által, vagy a Pokolban készített fegyverek
-Démonok és angyalok – képesek egymásnak ártani, akárcsak ha emberek lennének, persze a démonok alapvetően gyengébbek
-Bűn elkövetése – Minden elkövetett bűn, annak gyakorisága és nagyságától függően gyengíti az adott angyalt egészen addig, amíg annak tollai elhullanak, elveszti erejét, majd bukottá, végül pedig démonná válhat

1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
We can be heroes :: kezdetek :: információk-
Ugrás: